måndag 29 december 2014

Baba Ganoush

Den smakrika röran passar utmärkt att servera med varmt pitabröd!

Recept: Baba ganoush och auberginröra

Ingredienser

 4
handle

  • 3 auberginer
  • 1 dl olivolja
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 röd chili
  • 1 kruka mynta
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 msk tahini (sesampasta, kan uteslutas)
  • salt och peppar
  • 1 citron

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Skär av stjälkänden på auberginerna, dela dem på längden och skär skåror i köttet. Lägg dem på en plåt med skalet nedåt och ringla över drygt hälften av olivoljan. Sätt plåten mitt i ugnen i ca 30 minuter.
  3. Skala och grovhacka vitlöken. Dela chilin på längden, kärna ur och grovhacka den. Plocka myntabladen.
  4. Gröp ur aubergineköttet med en sked, mixa aubergine med vitlök, chili, mynta, spiskummin och tahini. Rör eventuellt ner resten av oljan om röran är för fast.
  5. Smaksätt med salt, peppar och lite citronsaft. Servera med varmt pitabröd.

För alla

Tahini innehåller sesamfrö. Rätten är fri från laktos och ägg men innehåller gluten och mjölkprotein.
Gör glutenfri: servera med glutenfritt bröd.
Gör mjölkproteinfri: servera med mjölkfritt bröd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar